En motor är något som är mycket viktigt i många olika typer av föremål, och inte endast i bilar. Motorer används till exempel till att driva fram små båtar eller den typ av större gräsklippare som man kör omkring med på en stor tomt och som man sitter ovanpå istället för att dra framför sig. Den typen av gräsklippare kan vara något främst för den som har ett stort område att klippa och som har råd att lägga lite extra pengar på en större typ av gräsklippare.

Vissa företag specialiserar sig främst på motorer till vanliga bilar eller sportbilar, medan andra företag har ett betydligt bredare sortiment av motorer och tillverkar motorer till alla möjliga olika typer av föremål som behöver drivas med en motor.

Förutom den typiska motorn som drivs framåt på vanligt vis med fossila bränslen, alltså en förbränningsmotor, så finns det även andra typer av motorer.

Ett företag som är mest kända som en biltillverkare av rang med bilar som exporteras från Japan och säljs över hela världen är Honda. Men Honda är även en tillverkare av många andra slags motorer, som de utvecklar och gör detaljerade ritningar över. Ett exempel på en motor som de gör och som har många olika områden som den kan användas till är deras motor GXV630 som enligt Honda själva höjer ribban på alla fronter och tar motorer till en högre nivå.

Honda har utvecklat en motor med så kallade tvillingmotorer, eller “V-twin engines”. Det gör att man kan få ännu högre styrka och flera så kallade hästkrafter i motorn, men det gör också motorn ännu mer anpassningsbar. Dessutom är motorn tyst när den är igång och är effektivt bränslesnål när det gäller bränsleanvändningen. GXV630 används vanligen till bland annat kommersiella tomtutrustningar och gräsklippare, men också till stora traktorer. Den är användbar inom byggbranschen och kan också användas i diverse agrikulturella maskiner och jordbruksutrustning. Slutligen kan den mångsidiga GXV630 även användas i mindre typer av farkoster.